Splittopper hoeslaken

Toont alle 30 resultaten

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Antra

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Blue

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Creme

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Grijs

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Groen

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Marine

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Rood

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Taupe

vanaf 35,95

Bed-Fashion Mako Jersey Splittopper hoeslakens Wit

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Antra

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Blue

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Creme

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Grijs

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Groen

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Marine

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Rood

vanaf 35,95
dormisette splittopper hoeslaken taupe

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Taupe

vanaf 35,95

Dormisette Mako Jersey Splittopper hoeslakens Wit

vanaf 35,95

Jersey Splittopper hoeslaken Antra

vanaf 29,95

Jersey Splittopper hoeslaken Creme

vanaf 29,95

Jersey Splittopper hoeslaken Wit

vanaf 29,95

Jersey Splittopper hoeslaken Zwart

vanaf 29,95

Molton Splittopper hoeslaken krimpvrij

vanaf 32,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Antra

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Creme

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Sand

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Soft Bleu

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Wit

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Zilver grijs

vanaf 25,95

Percaline Splittopper katoen hoeslaken Zwart

vanaf 25,95

Split topper hoeslaken

Een split topper hoeslaken is speciaal ontworpen voor een topper matras. Dit is een dunne matras die bovenop de standaard matras wordt gelegd. Dit type hoeslaken is aan de bovenkant in het midden voorzien van een inkeping. Dit laat toe dat de ene helft van de topper matras onafhankelijk van de andere versteld kan worden. De split toppers liggen in de meeste gevallen op de losse matrassen van een boxspring en hebben een hoogte die varieert tussen 8 en 15 centimeter.

Bij Bed-Fashion kun je terecht voor split toppers hoeslakens met een hoekhoogte van 8 tot 15 centimeter. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stoffen: katoen, badstof, jersey, double jersey, mako jersey, flanel en percal of percaline katoen (organisch). Ook kunt u bij ons een bijpassende molton bestellen.

Split topper hoeslakens voor verstelbare bedden

Tegenwoordig zijn heel wat bedden, zoals de immer populaire boxsprings, elektrisch verstelbaar. Het is dan niet echt handig als je de beide matrassen altijd op hetzelfde moment moet verstellen van hoogte. Iedereen heeft immers verschillende slaap- en zitvoorkeuren. Deze types bedden vereisen dan ook een speciaal type hoeslaken: een split topper hoeslaken. Is jouw bed (elektrisch) verstelbaar? Wil je de mogelijkheid behouden om de bedden onafhankelijk van elkaar te kunnen verstellen? Dan is dit de juiste oplossing. Je kunt het ene bed met topper omhoog brengen, terwijl het andere bed vlak of in een andere positie wordt gebracht. Zoals de naam doet vermoeden zijn split topper hoeslakens voorzien van een split aan het bovenste uiteinde. Hierdoor is het mogelijk beide delen van het bed apart te kunnen bewegen.

Verschillende materialen

De keuze aan materialen voor split toppers is uitgebreid. Het is dan ook raadzaam om te bepalen welk materiaal het best aan jouw behoeften voldoet. Vergelijk daarom goed om de juiste keuze te maken.

Katoen
Zoals gezegd, is er keuze in diverse materialen. De bekendste hiervan is katoen. Het is zeer populair in de wereld van beddengoed en textiel. Katoen is een sterke stof met een nette en strakke uitstraling wanneer deze stof na het wassen weer netjes is gestreken.

Jersey
Daarnaast kun je bij ons terecht voor jersey, wat ook 100% katoen is. Deze stof is vergelijkbaar met badstof. Jersey katoen wordt op een andere, ietwat ruwere manier geweven dan het gewone katoen. Dit maakt deze stof meer elastisch, wat als voordeel biedt dat het hoeslaken strakker om de matras kan worden gespannen. Bijkomend voordeel is deze stof zo minder gevoelig is voor kreukels. Het isdan ook niet nodig om een jersey hoeslaken te strijken, het zal namelijk zijn eigen vorm weer aannemen.

Satijn
Een andere optie is satijn. Ook dit is 100% katoen, maar wordt op weer een andere manier geweven dan katoen en jersey. Het heeft daardoor een sterke structuur, die bovendien heel erg zacht aanvoelt. Ideaal voor wie houdt van een zacht gevoel op zijn/haar huid.

Flanel of badstof
Wil je tijdens de koude winterse dagen graag warm blijven in bed? Dan zijn hoeslakens van badstof of flanel een geschikte keuze. Door de weeftechnieken die voor het maken van deze stoffen gebruikt worden, wordt warmte namelijk goed vastgehouden.

Bij Bed-Fashion kun je kiezen uit al deze stoffen. Ze zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit en het proberen waard. Zo kun je zelf bepalen welk materiaal voor jou het beste aanvoelt. Voor welke stof je ook kiest, ze zijn beschikbaar in een brede waaier aan kleuren. Zo kun je jouw split topper hoeslaken perfect afstemmen op de kleur van het hoeslaken van jouw beddengoed of bijvoorbeeld je boxspring matras.

Waarop letten bij aanschaf split topper hoeslaken

Een hoeslaken, het lijkt voor de meeste mensen gewoon een hoes om rond de matras te doen. Niets is echter minder waar. Het heeft de belangrijke functie jouw matras te beschermen tegen bijvoorbeeld zweet of lichaamsvocht. Het doordringen van vocht tot in de matras moet altijd vermeden worden, aangezien het de duurzaamheid van de matras kan verminderen. Een hoeslaken is bovendien ook van belang, omdat het in direct contact staat met onze huid. En omdat ieders lichaam anders is, heeft elk lichaam behoefte aan een ander type hoeslaken. De een voelt misschien liever een zachtere stof op zijn/haar huid, terwijl de ander zweert bij een gladde stof. Bij een variërende temperatuur kan het ook belangrijk zijn een hoeslaken te hebben dat niet al te warm of koud aanvoelt, zodat je op de juiste temperatuur kunt slapen.

In 5 stappen naar het juiste hoeslaken

Hieronder worden enkele tips gegeven om het te bepalen welk hoeslaken het meest geschikt is voor jouw bed.

Stap 1: de juiste pasvorm

Gezien de verschillende soorten matrassen die tegenwoordig worden verkocht, is er ook een ruim aanbod aan verschillende soorten hoeslakens. Het is dan ook belangrijk het juiste type hoeslaken uit te kiezen. De verschillende pasvormen zijn:

Stap 2: de juiste maat

Om de matras en de matras topper zo goed mogelijk te beschermen, is het belangrijk om de correcte maat van hoeslaken te bepalen. Dit is eenvoudig, want deze komt overeen met de exacte afmetingen van jouw matras. Houd deze maten aan om te voorkomen dat het hoeslaken te los zit. Dit geeft een slordige indruk. Ook een te klein hoeslaken is niet handig, omdat het hoeslaken dan kan scheuren.

Enkele standaard maten voor split topper hoeslakens:

Stap 3: de juiste hoekhoogte

Belangrijk om weten is dat de hoekhoogte van het hoeslaken niet per se gelijk is aan de hoogte van de matras. Er is soms extra speling nodig om het hoeslaken netjes onder de matras te kunnen vouwen. Controleer daarom steeds de hoekhoogte en matrashoogte in de omschrijving.

Stap 4: de gewenste stof

De meeste hoeslakens zijn gemaakt van katoen. Katoenen hoeslakens zijn sterk, goed ventilerend en te wassen op hoge temperaturen. Lichaamsvocht wordt goed opgenomen en weer afgevoerd.

Ook de stof Jersey is katoen. Weliswaar met ietwat verschillende eigenschappen, door de andere weefmethode met elastisch garen. Door die stretch kunnen deze hoeslakens strakker om jouw matras gespannen worden. Deze bestaan ook in een dikkere uitvoering: double jersey.

Satijnen hoeslakens zijn ook 100% katoen, is nog anders geweven en maakt dat deze stof ultra zacht en glad aanvoelt. Satijn straalt luxe uit door de hoge kwaliteit die jarenlang zal meegaan.

Voor wie het graag lekker warm heeft in bed, kan een flanellen hoeslaken of badstof hoeslaken een goede keuze zijn. Ideaal voor tijdens die koude wintermaanden!

Stap 5: het gewenste merk

Wanneer je een bepaald merk in gedachten hebt, kun je hier steevast voor kiezen. Als je geen voorkeur hebt voor een bepaald merk, kun je de verschillende merken even vergelijken en dan de keuze maken die jou het best lijkt. In onze webshop ben je altijd verzekerd van beddengoed van hoge kwaliteit, dus daar hoef je je keuze in ieder geval niet op te baseren.

Split topper hoeslaken bij Bed-Fashion

Dankzij bovenstaande tips kun je nu het meest geschikte hoeslaken kopen voor jouw welverdiende nachtrust. Bekijk ons ruime assortiment en maak je keuze. Je kunt jouw splittopper hoeslaken direct online bestellen in onze webshop.