Incontinentie matrasbeschermers

Toont alle 5 resultaten

Het beschermen van de matras waar je elke nacht op slaapt is van essentieel belang. Des te meer wanneer je te maken hebt met ongemakken als incontinentie. Het kan dan eenvoudig gebeuren dat er veel vocht op de matras terechtkomt. Dit dient zo goed mogelijk vermeden te worden. Het doordringen van vocht, vuil en eventuele bacteriën vermindert de kwaliteit en levensduur van de matras. Een extra bescherming bovenop de incontinentie matrasbeschermer is een incontinentie hoeslaken. Deze kan reeds een eerste hoeveelheid vocht tegenhouden. De matrasbeschermer doet de rest.

De cruciale rol van een matrasbeschermer

Om jouw matras optimaal te kunnen beschermen tegen incontinentie is een matrasbeschermer essentieel. Iedere nacht verlies je namelijk gemiddeld überhaupt een halve liter vocht. Bij incontinentieproblemen is die hoeveelheid nog heel wat meer. Zonder matrasbescherming hebben vocht, vuil, bacteriën en huisstofmijt vrij spel. Dit zorgt ervoor levensduur en kwaliteit van jouw bedtextiel achteruit gaat. Zonder een incontinentie hoeslaken en matrasbeschermer trekt het vocht en vuil rechtstreeks in je matras. Hierdoor ben je eerder toe aan een nieuw matras dan wanneer je je matras hiertegen beschermd. Om die onnodige kosten te vermijden, wordt steeds een matrasbeschermer of molton hoeslaken om de matras gedaan. Deze vormt als het ware een barrière ter bescherming van de eigenlijke matras.

Materialen voor een incontinentie matrasbeschermer

Met een molton bedoelt men een matrasbeschermer. Deze kan uit verschillende materialen vervaardigd zijn zoals polyester of katoen. Molton is afgeleid van de term ‘moltonneren’. Deze term verwijst naar een techniek waarbij het materiaal geruwd wordt. Het ruwen van de stof brengt enkele voordelen met zich mee. De geruwde stof voelt wollig en heel erg zacht aan. Bovendien absorbeert deze stof vocht nu heel gemakkelijk op. Het vocht dat we ’s nachts verliezen wordt zo opgevangen waardoor de matras langer mooi blijft. Ook blijf hij langer schoon en fris, wat aangenaam is. Molton hoeslakens worden gebruikt als matrasbeschermer onder het standaard hoeslaken. Ze zijn ook verkrijgbaar als waterdichte molton hoeslakens.

Belangrijk om weten: het incontinentie molton hoeslaken of matrasbeschermer dient regelmatig gewassen te worden om huisstofmijt te voorkomen.

Maten

Onze incontinentie hoeslakens zijn er in verschillende vormen, uitvoeringen, maten en kleuren. Ontdek snel het ruime aanbod bij Bed Fashion en bestel direct online. Wij zorgen ervoor dat je jouw incontinentie hoeslaken zo snel mogelijk bij jou thuis op bed kunt leggen.