Heb ik een matrasbeschermer nodig?

Veel mensen vragen zich af waar een matrasbeschermer eigenlijk goed voor is. Als je gewoon rustig doet met je matras, dan heeft zo’n matrasbeschermer toch helemaal geen nut? Mensen die dat denken, zitten er behoorlijk naast. Een matrasbeschermer heeft wel degelijk nut. Je kunt met goede bescherming de levensduur van je matras behoorlijk verlengen. In dit artikel vertellen we je meer over de zin en onzin van matrasbeschermers. Niet alleen leggen we uit waarom het nuttig is om een matrasbeschermer aan te schaffen, maar we vertellen je ook welke soorten matrasbeschermers er zijn. Door dit artikel te lezen kom je erachter welke matrasbeschermer het beste bij jou én je matras past.

Bed-Fashion | Beddengoed 1

Langere levensduur van matras door matrasbeschermer

Omdat matrassen duur zijn, heb je er natuurlijk het liefst zo lang mogelijk plezier van. Bovendien is het best lastig om een matras te vinden dat lekker ligt. Als je dan eindelijk het perfecte matras gevonden hebt, kun je er maar beter goed voor zorgen. Dat klinkt misschien vreemd, maar als je goed voor je matras zorgt, gaat het al gauw jaren langer mee. Je kunt bijvoorbeeld goed voor je matras zorgen door een matrasbeschermer te gebruiken. Als je een matrasbeschermer gebruikt, ga je slijtage van je matras tegen en zorg je ervoor dat de ventilatie verbeterd wordt. Hieronder leggen we je uit hoe dit precies werkt.

Verschil tussen matrasbeschermer en molton

Je kunt matrasbeschermers en moltons gebruiken om je matras te beschermen. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een matrasbeschermer en een molton? Deze twee begrippen worden allebei vaak gebruikt om een beschermlaag voor je matras te omschrijven.

Molton
Het woord molton wordt echter meestal gebruikt om een beschermlaag voor bovenop je matras te omschrijven. Een molton voorkomt dat vocht zoals transpiratie in je matras trekt. Hierdoor gaat je matras langer mee. Ook kan een molton extra warmte vasthouden, waardoor je het warmer hebt in bed.

Matrasbeschermer
Het woord matrasbeschermer wordt meestal gebruikt om een beschermlaagje voor onder je matras aan te duiden. Wanneer je bijvoorbeeld een lattenbodem gebruikt, kunnen wrijving en druk ervoor zorgen dat je matras slijt. Een matrasbeschermer voorkomt deze slijtage. Bovendien heeft een matrasbeschermer vaak een anti-sliplaag. Hierdoor blijft het matras veel beter op zijn plek. Dit is erg handig wanneer je het beddengoed verschoont. Je matras zal niet wegglijden wanneer je het hoeslaken eromheen doet. Een anti-sliplaag heeft meestal noppen. Tussen deze noppen kan lucht door. Deze lucht zorgt ervoor dat de ventilatie van je matras verbetert.

Bescherming tegen vuil en huisstofmijt

Goede ventilatie van je matras is dus heel belangrijk. Wanneer je je matras niet goed ventileert, zul je sneller last krijgen van schimmel. Schimmels houden van plekken die warm en vochtig zijn. In een vochtig en warm bed zullen ze zich snel verspreiden. Door goede ventilatie droogt je matras sneller en krijgen schimmels geen kans. Dat voorkomt een hoop ellende, want het is ontzettend lastig om schimmel uit je matras te krijgen wanneer het zich er eenmaal in heeft genesteld.

Huisstofmijt
Een andere vijand van je matras is de huisstofmijt. Een gemiddeld matras biedt onderdak aan zo’n twee miljoen van deze organismen. Dit rottige beestje gedijt net als schimmels zeer goed op warme, vochtige plekken met onvoldoende ventilatie. Veel mensen zijn allergisch voor huisstofmijt. Zij kunnen veel vervelende klachten krijgen wanneer er teveel huisstofmijt in hun matras zit. Denk bijvoorbeeld aan een loopneus, keelklachten en zelfs benauwdheid. Een matrasbeschermer draagt bij aan de ventilatie van je matras en gaat huisstofmijt dus tegen. Bovendien neemt een matrasbeschermer vaak vocht op, dat op die manier niet in je matras komt te zitten.

Waterdichte matrasbeschermers

Een waterdichte matrasbeschermer kan veel ellende voorkomen. Veel mensen die last hebben van (nachtelijke) incontinentie hebben baat bij het gebruik van een waterdichte matrasbeschermer. Zo’n beschermer zorgt ervoor dat er geen nare geurtjes of vlekken in je matras komen wanneer je een keer een ongelukje hebt gehad. Maar deze waterdichte beschermers zijn niet alleen handig wanneer je last hebt van nachtelijk urineverlies. Een waterdichte matrasbeschermer hoeft namelijk niet in de wasmachine. Je kunt hem gemakkelijk afnemen en opnieuw gebruiken. Dit biedt ook uitkomst wanneer je bijvoorbeeld last hebt van nachtelijk transpireren. Door een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken, kan je matras het vocht niet opnemen. Zo blijft je matras dus mooi en schoon en gaat het veel langer mee.

Eenvoudig online matrasbeschermers bestellen

Bed-Fashion is al jaren een bekende naam in de textielwereld. Wij zijn onderdeel van Van der Genugten Bedtextiel B.V. Onder beide namen hebben wij inmiddels al jarenlange ervaring opgedaan. Wij zijn gespecialiseerd in bedtextiel en aanverwante producten. Je kunt bij ons dus ook diverse matrasbeschermers bestellen. Al onze producten zijn van topkwaliteit. Een groot deel ervan maken we zelf. Hiervoor hebben we een confectie-atelier tot onze beschikking. Door zelf te produceren, hebben wij ook invloed op de materialen die we gebruiken. We zien er op toe dat alleen de beste stoffen worden gebruikt in onze producten. Je mag dan ook verwachten dat ze jarenlang mee zullen gaan.

Matrasbeschermers bij Bed-Fashion

Je matras beschermen tegen slijtage, vocht, vuil en huisstofmijt en optimaal tot rust komen tijdens het slapen, wie wil dat nu niet? Plaats jouw bestelling eenvoudig en snel via onze website. Als je een bestelling plaatst van meer dan €25,-, zijn de verzendkosten voor ons! Het kost je dan dus geen cent meer dan wanneer je naar de winkel zou gaan. Ook zijn er bij ons geen lange levertijden, maar heb je je bestelling bijna altijd binnen twee tot vijf werkdagen in huis!  Mocht je nog vragen of tips hebben, dan ben je altijd welkom bij onze klantenservice. Onze medewerkers hebben kennis van zaken en zullen je zo goed mogelijk te woord staan.

Bekijk alle matrasbeschermers
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×