Hoe kan een matrasbeschermer helpen tegen allergieën?

Iedere avond verheugen we ons weer op ons bedje, om een goede nachtrust te pakken om de volgende morgen weer fris en fruitig op te staan. Maar hoe fris en fruitig is ons bed eigenlijk? Het is nu eenmaal een feit dat wij niet de enige zijn die ons lekkere warme bedje een heerlijk onderkomen vinden. Als we met een microscoop in ons bed zouden kijken, treffen we wel 1,5 miljoen kleine beestje aan, namelijk huisstofmijt. Ze vinden onze huidcellen die we achterlaten in bed erg lekker en leven het liefste in een warme en vochtige omgeving, precies wat ons bed ze kan bieden. Gelukkig zien we deze beestjes niet met het blote oog, maar ze zijn er wel en kunnen ze veel ellende veroorzaken.

We slapen niet alleen

Doordat ons bed een perfecte woonplaats is voor huismijt, hebben we hierdoor een grotere kans om last van gezondheidsproblemen te krijgen, zoals astma, eczeem, chronische hooikoorts of allergieën. Dat willen we natuurlijk niet en daarom is het belangrijk dat we zorgen dat we zo weinig mogelijk dingen in ons bed hebben die we liever niet zouden hebben. Daarom moeten we ook regelmatig ons bed verschonen, de ramen openzetten en het zonlicht binnenlaten. Dat vinden de mijten namelijk niet zo leuk. Ons beddengoed moeten we op minimaal 60 graden wassen om de mijten te doden. Maar wat doen we met het matras en ons kussen?

Bescherm je matras, je kussen en je dekbed

Gelukkig zijn er opties om te zorgen dat de mijten niet het matras als vaste onderkomen nemen. Er zijn speciale matrasbeschermers die het matras, dekbed of het kussen hiertegen beschermen. Deze producten zorgen dat het dekbed, het matras of het kussen volledig wordt afgesloten waardoor er geen invloeden van buitenaf bij kunnen. De Evolon producten van Bed-Fashion hebben deze eigenschap en zorgen voor een goede bescherming tegen schimmelsporen, pollen, huisstofmijt en andere stofjes. Hierdoor verklein je de kans op jeuk, tranende ogen, eczeem en benauwdheid en dat is natuurlijk erg prettig. De huisstofmijt krijgt namelijk niet meer de kans om zich in het matras, het dekbed of in het kussen te nestelen.

Een fris bed in de avond

Gebruik het liefst beddengoed wat ons lichaamsvocht goed opneemt en neem liever geen synthetische producten. Het blijft natuurlijk altijd belangrijk om iedere dag te luchten en regelmatig ons bed te verschonen. Sla het bed ook niet netjes dicht als je opstaat. Door het bed weer netjes op te maken, creëer je er een broeiplaats voor microscopisch gezelschap en dat is precies wat we niet willen. Laat alles maar lekker de hele dag open liggen in de frisse lucht, dat scheelt je ‘s ochtends ook weer. Als het ’s avonds tijd is om naar bed te gaan, stap je een lekker fris bed in. Je slaapt op dit moment een stuk gezonder en de kans op allergieën is een stuk kleiner.

Bekijk alle matrasbeschermers
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×