Waarom je je beddengoed eigenlijk niet moet verschonen in de ochtend

Het is weer zover, het is tijd om je bed te verschonen. We hebben er vaak geen zin in, maar aan de andere kant weten we ook dat het belangrijk is om regelmatig het bed te verschonen. Het beste is om iedere week je beddengoed te verwisselen en als je ziek bent of erg veel zweet dan is het nog beter om het twee keer per week te doen.

Verschoon regelmatig je bed

Als je goed je bed wilt verschonen dan kun je het beste al het beddengoed eraf halen, je kussen en je dekbed even lekker buiten laten luchten en daarna alles weer opmaken met schoon beddengoed. Dat is best een heel karwei, het is dus niet gek dat je hier vaak tegenop ziet. Toch is het beter om het wel te doen want wij zijn niet de enige die dit heerlijke comfortabele bed lekker vinden. Het bed is namelijk ook een broeinest voor schimmels, bacteriën en huisstofmijt. Dan hebben we het nog niets eens over alle dode huidcellen die je in bed verliest, het zweten, het huidvet en speeksel wat in je bed achterblijft.

Kriebelt het al?

Waarschijnlijk heb je na het lezen van het voorgaande stukje jezelf voorgenomen om nu gelijk je bed te gaan verschonen. Was je beddengoed dan ook gelijk op 60 graden zodat alle bacteriën en huisstofmijt worden gedood. Het is ook verstandig om je kussen en je matras regelmatig te reinigen. Het kussen kun je af en toe ook wassen en je matras stofzuigen of professioneel laten reinigen. Natuurlijk is het verstandig om te kiezen voor goede matrasbeschermers of zelfs anti-allergie matrasbeschermers, dekbedhoezen of kussenslopen, dan weet je zeker dat ze niet zoveel te verduren krijgen. De Evolon producten van Bed-Fashion bieden deze uitstekende bescherming.

Wacht nog even met verschonen

Voordat je nu het bed gaat verschonen is het verstandig om even naar de klok te kijken. Hoe lang ben je al uit je bed en heb je alles open staan in de slaapkamer? Het is namelijk niet verstandig om je bed al zo vroeg op te maken. Zet liever je ramen wijd open en sla je bed open. Mijten houden namelijk niet zo van frisse lucht en blootstelling aan zon of kou. Doordat je de frisse lucht in de slaapkamer loslaat, is de kans groot dat een deel van de mijten dit niet overleefd. Daarnaast zullen ze zich ook niet vermenigvuldigen in deze omstandigheden dus dat is een extra pluspunt. Haal na een paar uur het beddengoed eraf, haal het liefst ook even een stofzuiger over het matras heen en laat alles dan nog verder luchten in het zonlicht. Wacht met het bed opmaken totdat de zon onder is gegaan. Zo weet je zeker dat je weer een paar van die engerds kwijt bent.

Laat het lekker luchten

Op de dagen dat je het bed niet verschoont, kun je ook het beste je beddengoed opengeslagen laten liggen. Hierdoor worden de mijten weer aan het zonlicht en de frisse lucht blootgesteld, waardoor ze zich niet prettig voelen en jij slaapt hierdoor een stuk lekkerder.

Bekijk al het beddengoed
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×