Badstof hoeslaken

Toont alle 7 resultaten

Hoeslakens zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle soorten en maten. Bovendien kun je kiezen uit verschillende stoffen. Eén van die beschikbare stoffen is badstof. Badstof staat erom bekend om lekker warm te zijn en is dus de ideale oplossing voor koukleumen. Lees hier alles over onze badstof hoeslakens.

Wat is badstof?

Badstof is meestal gemaakt van katoen. Toch heeft het andere eigenschappen en voelt het anders aan. Katoen voelt meestal glad, terwijl een badstof hoeslaken zacht is en enigszins ruw. Badstof wordt geweven met een speciale machine. Hierdoor ontstaan er lusjes die ervoor zorgen dat de stof luchtiger wordt. Dit zorgt ervoor dat badstof gemakkelijker vocht opneemt en heerlijk zacht is, maar ook dat de stof gemakkelijker warmte vast kan houden. Ideaal voor koukleumen dus! Er is ook nog een andere stof die kan worden verkregen door badstof te bewerken. Wanneer de lusjes van de badstof als het ware ‘geschoren’ worden, ontstaat er zachtere stof. Deze stof noemen we velours. Velours geeft een nog chiquere uitstraling aan je bed, terwijl badstof juist een knus effect geeft.

Een hoeslaken zo zacht als een badjas

De meeste mensen kennen badstof vooral van washandjes en badjassen. Een badjas doet vaak dienst als een soort kruising tussen een handdoek en een kamerjas, daarom is het handig dat een badjas een groot absorberend vermogen heeft. Badstof is hiervoor dus ideaal. Een badjas aantrekken geeft voor veel mensen een gevoel van luxe, maar is ook heel knus. Badstoffen hoeslakens geven hetzelfde effect, maar dan aan je bed. Het zorgt ervoor dat je bed zo lekker warm en zacht is dat je je bed niet meer uit wilt komen.

Kleuren hoeslakens van badstof

Je hoeft niet bang te zijn dat een hoeslaken van badstof afbreuk doet aan de look van je bed. Deze hoeslakens zijn namelijk verkrijgbaar in dezelfde kleuren als katoenen beddengoed. Ook laat badstof zich goed combineren met bijvoorbeeld lakens van katoen en lycra of van zacht satijn.

Andere stoffen hoeslakens

Naast hoeslakens van badstof, zijn er ook hoeslakens die gemaakt worden van andere stoffen en materialen.

Jersey
Je ziet bijvoorbeeld vaak het woord ‘Jersey’ voorbij komen. Dit is geen speciale stof, maar geeft slechts aan op welke manier de stof ‘gebreid’ is. Jerseystof is altijd heel fijn en is elastisch, waardoor het rekbaar is. Jersey kan van verschillende soorten stof zijn gemaakt, bijvoorbeeld van wol of van katoen.

Satijn
Er bestaan ook hoeslakens die gemaakt zijn van de luxere stof satijn. De naam verwijst hierbij wederom naar de weeftechniek. Er bestaat zowel satijn van katoen als van bijvoorbeeld zijde of polyester. Polyester is een materiaal dat wordt gemaakt uit aardolie. De garen van satijn worden heel dicht op elkaar geweven, waardoor deze stof zeer fijn van structuur is.

Zijde
Sommige luxe hoeslakens zijn gemaakt van zijde. Dit materiaal komt van insecten, waaronder de bekende zijderupsen. Er zijn ook spinnen die zijde produceren. Echte zijde zul je weinig tegenkomen, omdat het erg kostbaar is en ook een lastig productieproces heeft. Als je erachter probeert te komen of je met echte zijde te maken hebt, kun je de zogenaamde brandproef uitvoeren. Nepzijde brandt vaak behoorlijk goed als het in de fik gestoken wordt. Echte zijde brandt echter slecht, zelfs als het pluizig en luchtig is. Als je echte zijde aansteekt, zullen de vlammen snel weer doven.

Katoen: van lycra tot badstof
Er zijn ook katoenen hoeslakens waarin lycra zit verwerkt. Lycra geeft het hoeslaken een glanzend effect en maakt de stof elastisch. Katoen is erg sterk en duurzaam. Het zorgt er daarnaast voor dat je bed niet te warm wordt, de tegenhanger van een hoeslaken van badstof, dus.

Een eigen confectieatelier

Bij ons vind je de beste hoeslakens van badstof. We hebben jarenlange ervaring in het verkopen van beddengoed. Het grootste gedeelte van de producten in ons assortiment maken we helemaal zelf in ons eigen confectieatelier. Dat heeft vele voordelen. We kunnen bijvoorbeeld zelf de stoffen kiezen die wij gebruiken, zodat we de kwaliteit van onze badstof hoeslakens kunnen garanderen. Daarnaast kunnen we klanten op deze manier ook direct van de juiste informatie over de specificaties van onze producten voorzien.

Badstof hoeslaken eenvoudig online te bestellen

In onze webshop kun je snel en eenvoudig badstof hoeslakens bestellen. Al onze artikelen zijn eenvoudig terug te vinden, doordat we ze gecategoriseerd hebben ondergebracht onder de verschillende kopjes op de website. Heb je vragen over een product? Of ben je op zoek naar een product dat je niet kunt vinden op onze website? Neem gerust contact met ons op! Onze klantenservice helpt je graag verder. Het is bij ons mogelijk om jouw producten volledig naar wens te laten maken.

Wanneer je vragen hebt over een bepaald product, of je iets zoekt dat niet op onze website terug te vinden is, ben je altijd van harte welkom om contact op te nemen met onze klantenservice.