Jersey hoeslakens

Toont alle 23 resultaten

Jersey hoeslaken: elastisch en comfortabel

Op zoek naar een jersey hoeslaken dat nauw aansluit op jouw matras? Dan zijn onze Jersey hoeslakens ideaal. Ze zijn verkrijgbaar in heel wat maten en passen daarom perfect om elk format matras. De Jersey stof is zacht en heeft een vochtabsorberende werking. Hierdoor wordt Jersey door heel wat mensen als uiterst comfortabel ervaren. Heb je een dik matras? Geen probleem! Ons assortiment bestaat uit Jersey hoeslakens die reiken tot een matrasdikte van 30 centimeter. Doordat het hoeslaken is voorzien van elastiek rondom, sluit het netjes en strak aan op jouw matras. Zo is jouw dure matras optimaal beschermd. Bovendien kun jij ook weer lekker en comfortabel slapen. Bereid je voor op een zalige nachtrust!

Vaak verward met badstof

Heel wat mensen zien Jersey stof ook wel als badstof. Beide stoffen zijn gemaakt van katoen, maar de weeftechniek die gebruikt is, is anders.  De naam Jersey staat namelijk niet voor het materiaal, maar slaat op de speciale weeftechniek die gebruikt wordt. Door deze speciale manier van weven, zijn Jersey hoeslakens voorzien van grote elasticiteit. Doordat er lussen worden gemaakt, ontstaat er rek in deze stof. Op die manier zijn Jersey hoeslakens uitermate geschikt om jouw matras perfect rondom te omsluiten.

Vochtabsorberend Jersey hoeslaken

Dit materiaal wordt vaak toegepast in bedtextiel en staat erom bekend vocht in hoge mate te kunnen absorberen. In de zomer kun je er dus fijn op in slaap vallen en vervolgens ’s morgens fris weer ontwaken. Ook voor de rest van het jaar zijn de hoeslakens van Jersey een uitstekende keuze. In de winter zweet je wat minder en dan voelt het materiaal wat warmer aan. Dit geeft je een aangenaam gevoel, waardoor je ontspannen in slaap zult vallen. Omdat Jersey hoeslakens wat dikker zijn dan normale katoenen hoeslakens, voelt het bovendien lekker zacht aan. Deze combinatie van eigenschappen maakt van een Jersey hoeslaken een uitstekend materiaal voor een comfortabel gevoel en een aangename nachtrust.

Waarop letten bij aanschaf Jersey hoeslaken?

Een hoeslaken kopen is voor de meeste mensen eenvoudige keuze, omdat het simpelweg een hoes is dat om je matras gaat. De functie van een hoeslaken wordt hierbij vaak onderschat en ondergewaardeerd. Een hoeslaken heeft namelijk een uitermate belangrijke functie: jouw matras beschermen tegen lichaamsvocht zoals bijvoorbeeld zweet. Vocht kan de duurzaamheid en kwaliteit van je matras verminderen, daarom is het belangrijk dat dit opgevangen wordt in het hoeslaken.

Bovendien staat een hoeslaken in direct contact met onze huid. Omdat elk lichaam anders is, heeft elk lichaam behoefte aan een ander type hoeslaken. Bij Bed-Fashion kun je terecht voor hoeslakens in verschillende materialen. De een geeft voorkeur aan een dikke stof op de huid, terwijl de ander liever weinig druk op het lichaam voelt. Dan is een lichter en dunner hoeslaken een betere keuze. Bij een wisselende temperatuur is het belangrijk om een hoeslaken te hebben dat zich aanpast aan de temperatuur. Jersey hoeslakens voldoen aan bovengenoemde eigenschappen, zijn heerlijk zacht. Ze stimuleren jouw nachtrust en de bescherming van jouw matras.

In 5 stappen naar het juiste Jersey hoeslaken

Stap 1: de juiste pasvorm
Tegenwoordig zijn er heel wat soorten matrassen te koop. Om jouw matras zo goed mogelijk te beschermen komt het erop aan het juiste formaat Jersey hoeslaken uit te kiezen. Het is daarbij belangrijk dat het jouw matras volledig kan omsluiten. Het hoeslaken mag niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein. Je let hierbij op hoe hoog het matras is. Voor een dik matras heb je uiteraard een ander hoeslaken nodig dan voor een topdek matras. Wanneer je over een topdek matras een hoeslaken met de kleine hoeken doet, zullen de hoeken van het matras gaan opkrullen.

De verschillende pasvormen zijn:

Stap 2: de juiste maat
Om de matras optimaal te beschermen, is het van essentieel belang de correcte maat van jehoeslaken te bepalen. Deze komt overeen met de exacte afmetingen van jouw matras. Hou deze maten aan om te vermijden dat het hoeslaken te los zit. Dit geeft namelijk een slordige indruk. Vermijd ook een te klein hoeslaken, om de kans op beschadiging door bijvoorbeeld scheuren te voorkomen.

Stap 3: de juiste hoekhoogte
Belangrijk om weten is dat de hoekhoogte van het hoeslaken niet per se gelijk is aan de hoogte van de matras. Er is soms extra speling nodig om het hoeslaken netjes onder de matras te kunnen vouwen. Controleer daarom steeds de hoekhoogte en matrashoogte in de omschrijving.

Stap 4: de gewenste stof
Je kunt bij Bed-Fashion niet alleen terecht voor hoeslakens van Jersey katoen, maar ook voor diverse andere materialen en stoffen. Hieronder sommen we op voor welk soort hoeslakens je bij ons terecht kunt en wat de eigenschappen zijn.

Katoen: De meeste hoeslakens zijn vervaardigd uit katoen. Ze zijn sterk, goed ventilerend en te wassen op hoge temperaturen. Lichaamsvocht wordt goed opgenomen en weer afgevoerd.

Jersey katoen: ook de stof Jersey is katoen. Weliswaar met ietwat verschillende eigenschappen door de andere weefmethode met elastisch garen. Door die stretch kunnen deze hoeslakens strakker om jouw matras gespannen worden. Deze bestaan ook in een dikkere uitvoering: double jersey. Je kunt ook kiezen voor Mako Jersey: deze hoeslakens zijn gemaakt van de fijnste gekamde mako katoen, zijn zijde- glanzend en pillingvrij.

Satijn: ook 100% katoen. Hierbij wordt weer een andere weeftechniek gebruikt, die ervoor zorgt dat deze stof ultra zacht en glad aanvoelt. Satijn straalt luxe uit door de hoge kwaliteit die jarenlang zal meegaan.

Flanel en badstof: voor wie het graag lekker warm heeft in bed, kan flanel of badstof hoeslaken een goede keuze zijn. Ideaal voor koukleumen tijdens die koude wintermaanden!

Stap 5: het gewenste merk
Wanneer je een bepaald merk in gedachten hebt, kun je hier steevast voor kiezen. Als je geen voorkeur hebt voor een bepaald merk, kun je de verschillende merken op onze met elkaar vergelijken. Je kunt daarna de keuze maken voor het merk waar jij het beste gevoel bij hebt.

Dankzij bovenstaande tips kun je nu het meest geschikte hoeslaken kopen voor jouw welverdiende nachtrust. Uiteraard kun je in ons assortiment kiezen voor verschillende kleuren.

Jersey hoeslaken op maat voor optimale bescherming

Er zijn tegenwoordig heel wat types matrassen verkrijgbaar. Ze kunnen bovendien ook verschillende diktes en/of afmetingen hebben. Het kan bijgevolg best lastig zijn om het juiste Jersey hoeslaken voor jouw matras te kunnen vinden. Ben je op zoek naar een speciaal formaat hoeslaken? Bij Bed-fashion.nl kun je terecht voor een hoeslaken op maat. Neem hiervoor contact met ons op. Samen kijken we naar jouw wensen, zodat wij in ons eigen confectieatelier het perfecte hoeslaken kunnen maken.

Bestel jouw Jersey hoeslaken in onze webshop

Heb je jouw keuze gemaakt? Bestel jouw Jersey hoeslaken dan nu eenvoudig online in onze webshop. Wij zorgen ervoor dat jouw nieuwe aanwinst zo snel mogelijk bij jou op de mat ligt, zodat je snel kunt genieten van een heerlijke nachtrust.