Waar moet een goed hoeslaken aan voldoen?

Een hoeslaken is voor de meeste mensen een standaard onderdeel van het beddengoed. Toch is het voor veel mensen onduidelijk welk type het beste bij hun bed en matras past. Er bestaan zoveel verschillende materialen en maten. Bij de aanschaf van een hoeslaken zijn er dan ook enkele zaken waar je op dient te letten om ervoor te zorgen dat je kunt genieten van een goede nachtrust.

De functie van een hoeslaken

Een hoeslaken wordt strak om de matras heen gespannen om deze te kunnen beschermen tegen onder meer lichaamsvocht. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende verschillende formaten, kleuren en materialen. Er zijn ook verschillende types, waar we later in deze blog op terug komen. We leggen hieronder in 5 stappen uit hoe je het hoeslaken kunt vinden dat het beste bij jouw bed en jouw eigen voorkeuren past.

Vind het geschikte hoeslaken in 5 stappen

Stap 1: de juiste maat
Het kiezen van de juiste maat voor jouw hoeslaken is eenvoudig, want deze komt overeen met de maat van jouw matras. Het is belangrijk dat je de exacte afmetingen van je matras aanhoudt. Zo voorkom je dat het hoeslaken te groot of te klein is. Wanneer hij te groot is, ziet het er niet alleen slordig uit, het ligt ook niet lekker met alle losse stof. Een te kleine variant past natuurlijk niet om de hoeken van je matras. Ben jij bijvoorbeeld lang en heb je een matras van 220 cm lang? Kies dan zeker voor een hoeslaken dat ook dat formaat heeft.

Stap 2: de juiste pasvorm
Bij het kiezen van je matras heb je het vast wel gemerkt: er zijn ontelbaar verschillende soorten verkrijgbaar. Logisch gevolg hiervan is dat ook hoeslakens in overvloed verkrijgbaar zijn, zodat deze altijd bij matrassen passen. Bij Bed-Fashion kun je terecht voor de volgende typen hoeslakens:
Regulier hoeslaken
Topdek hoeslaken
Topdek split hoeslaken
Boxspring hoeslaken

Stap 3: de juiste hoekhoogte
Belangrijk om weten is dat de hoekhoogte van het hoeslaken niet per se gelijk is aan de hoogte van de matras. Er moet soms namelijk extra speling zijn zodat het hoeslaken netjes onder de matras gevouwen kan worden. Controleer dus steeds de hoekhoogte en matrashoogte in de omschrijving van je matras.

Stap 4: de gewenste stof
Op onze website kun je terecht voor hoeslakens in verschillende stoffen. Welke stof je moet kiezen, hangt van verschillende factoren af. Ben je een koukleum? Dan is badstof of flanel een slimme keuze. Ben je juist op zoek naar een verkoelende stof? Ga dan voor katoen of jersey. Houd je van zacht en glad? Denk dan eens na over een hoeslaken van satijn. Dit straalt niet alleen luxe uit, maar zal door de hoge kwaliteit ook jarenlang meegaan.

Stap 5: het gewenste merk
Wanneer je een bepaald merk in gedachten hebt, is de keuze natuurlijk altijd makkelijker gemaakt. Heb je geen voorkeur? Geen probleem! In onze webshop garanderen wij hoge kwaliteit van al onze producten.

Dankzij deze tips kun je nu het hoeslaken kopen dat ideaal is voor jouw bed en matras. Alles voor die heerlijke nachtrust! Bekijk ons hele assortiment en bestel eenvoudig online!

Bekijk alle hoeslakens
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×